Doe mee met de workshop Energiebesparing

Op woensdagavond 14 mei 2014 organiseert deA de vijfde workshop energiebesparing. De workshop is bedoeld voor leden en andere belangstellenden die nog niet goed thuis zijn in energiebesparing. Deelnemers die meedoen kunnen:

  • in korte tijd veel informatie over energie en besparing opdoen
  • zicht krijgen op kostenbesparing
  • ideeën opdoen over (effectieve) energiebesparende maatregelen
  • ervaringen uitwisselen met anderen

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: Wat is energie? Wat zijn belangrijke begrippen? Hoe kun je energie meten en monitoren? Wat zijn effectieve maatregelen voor energiebesparing? De opzet is interactief, deelnemers kunnen ook van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

De workshop wordt gegeven door Marcel van der Maal, lid van deA. Hij heeft ruim twee jaar gewerkt aan zonne-energieprojecten in Tanzania. Daarna heeft hij o.a. gewerkt voor de Vrije Universiteit als energiecoördinator en vervolgens als consultant energy management voor het bedrijf Ecofys.

Wanneer Woensdagavond 14 mei 2014
Hoe laat Inloop vanaf 19.30 uur. Workshop van 20.00 tot 22.00 uur,afsluiting met een drankje.
Waar Ecofactorij 18, 7325 WC Apeldoorn
Deelname Er is ruimte voor 10 – 12 personen;Gratis voor leden; niet-leden betalen € 10.
Voorbereiding Als voorbereiding op de workshop verzoeken wij u het jaarverbruik op te schrijven (gas en elektriciteit) of de energienota’s meenemen.Als u een onderwerp heeft dat u graag wilt bespreken, geef het van te voren even door.

 

Aanmelden
Arien Scholtens, arien@de-a.nl

Voor meer vragen over de workshop energiebesparing kunt u Marcel van der Maal benaderen, email: marcelvandermaal@de-a.nl