Je kunt op de scan zien waar je woning warmte verliest. Hiermee kun je bepalen wat je kunt doen om dit te beperken. Met deze kennis kun je isoleren. Je kunt zelf aan de slag of je kunt de klussen laten uitvoeren. Wij helpen je graag.

  • Als je vragen hebt over je scan of meer wilt weten over de mogelijkheden voor je huis, kun je een telefonische- of online afspraak maken met onze energiecoach. Hij bekijkt je warmtebeeld en kan meedenken over de mogelijkheden.
  • Je kunt je ook meteen inschrijven voor onze isolatieactie. Je wordt dan snel, vakkundig en tegen een scherpe prijs geholpen om je warmteverlies tegen te gaan en te besparen op je energierekening.

deA heeft in februari veel scans laten maken in het Componisten- en Rivierenkwartier. Helaas zijn een aantal van deze scans om verschillende redenen niet gelukt. deA biedt deze groep bewoners in het najaar, als de nachttemperaturen naar beneden gaan, alsnog een gratis warmtescan aan. Heb jij in februari van ons een brief gehad met als onderwerp dat je een gratis warmtescan aangeboden zou krijgen, maar heb je deze scan niet gehad? Ga dan hier voor de herkansing.

 

Nee, in principe niet. De foto wordt gemaakt vanaf de openbare weg. De scan geeft de meeste informatie als de voorgevel goed zichtbaar is. Dit betekent in de praktijk dat hoe minder containers of struiken in de weg staan, hoe beter het beeld zal zijn.

De foto's worden gemaakt in een koude nacht, waardoor je goed kunt zien waar in de gevel warmte verloren gaat. Als het in huis 21 °C is (ook boven), dan kun je het beste zien waar eventuele warmtelekken zitten. Het is niet noodzakelijk, maar het geeft extra veel informatie als je ervoor kiest om het huis in deze nachten in zijn geheel te verwarmen.

Thermografisch onderzoek is afhankelijk van het weer. Het moet buiten koud genoeg zijn om onnodig warmteverlies voldoende zichtbaar te maken in de warmtebeelden. Daarnaast wil je niet dat de zon schijnt of de woning nat is, omdat er dan licht wordt weerkaatst. Daarom worden de foto’s voor de scan meestal laat in de avond, ’s nachts of vroeg in de ochtend gemaakt.

De aanpak van de grootschalige gratis warmtescans is gebaseerd op methoden die technisch gevalideerd zijn door thermografische experts. Dit maakt de resultaten zeer betrouwbaar. Echter, thermografisch onderzoek is geen exacte wetenschap. Bij twijfel over een resultaat kan enkel nader bouwkundig onderzoek uitsluitsel geven.

Warmtescans zijn een belangrijk middel om woningeigenaren te laten zien hoe ze minder energie kunnen gaan gebruiken. De kosten van de scans in deze actie in februari worden betaald uit de Regeling Reductie Energiegebruik. De groep bewoners uit het Componisten- en Rivierenkwartier waarvan de scan niet is gelukt, krijgen in het najaar nogmaals het aanbod van een gratis warmtescan.

Nee, deA verdient niet aan deze actie. deA heeft als doel om Apeldoorn samen met de inwoners fossielvrij te maken en heeft geen winstoogmerk. Deze actie is daarvoor een belangrijk middel. Met de rapportage in handen kun je als bewoner vervolgstappen nemen in het isoleren van je huis.

Ja. De persoonsgegevens die worden verwerkt, betreffen adresgegevens gekoppeld aan een geografische locatie. Aan deze gegevens wordt data gekoppeld in de vorm van thermografische en visuele beelden van deze woning. Zolang er geen identificeerbare personen op de foto staan én de foto vanaf de openbare weg worden gemaakt, mag dit zonder toestemming van de bewoner.

Deze gegevens worden vervolgens verwerkt tot een rapport. Dit rapport wordt niet openbaar gemaakt en zal door deA alleen worden overhandigd aan de bewoner.

 

deA hecht veel waarde aan de bescherming van persoonlijke gegevens en houdt zich aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. We gebruiken uw persoonsgegevens enkel om de warmtescan te kunnen maken en deze zullen voor geen enkel ander doel worden gebruikt.

  • Er worden geen gegevens gedeeld met derden, behalve als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de warmtescan zelf.
  • Er wordt zorgvuldig omgegaan met de gegevens: dit betekent dat deze ook worden beschermd met behulp van technische en organisatorische maatregelen.
  • Ten slotte:  persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt.

Voor vragen over de scan, over het rapport, of met andere vragen, kun je contact opnemen met energiecooperatie deA, info@de-a.nl of (055) 368 3366 – op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
Daarnaast kun je terecht bij het energiespreekuur van de energieregisseur van Zuid. In verband met het corona-virus is het momenteel alleen mogelijk via de mail contact met haar op te nemen via floriskevangeest@de-a.nl.

"Een warmtescan is normaal gesproken kostbaar. Bewoners van het Componisten- en Rivierenkwartier krijgen de warmtescan gratis om het makkelijker te maken om te gaan isoleren. We moeten met zijn allen minder energie gaan gebruiken, isoleren is altijd de eerste en meest rendabele stap. Ook als je warmer en comfortabeler wilt wonen. deA heeft geen commercieel belang bij deze actie. Het doel is om samen met inwoners Apeldoorn duurzamer te maken. Gemeente Apeldoorn ondersteunt deze actie."

Vragen over jouw warmtescan?

Maak een belafspraak met de warmtebeeld-energiecoach
deA | Apeldoorn | Partners in energietransitie