Webinar | Verduurzamen oude woningen

Een historische woning verduurzamen kan lastig lijken. Hoe kun je zo’n woning isoleren? Wat is de beste oplossing om uw huis te verwarmen? En hoe houd je rekening met eventuele cultuurhistorische waarden?

De gemeente Apeldoorn organiseert vier webinars om u op weg te helpen. Aan de hand van concrete voorbeelden in de stad geven experts duurzaamheid en monumenten Martijn Haitink (Dijkoraad) en Benjo Zwarteveen (De Groene Grachten) praktische tips: van kierdichting tot raam- en muurisolatie. Alle webinars behandelen een verschillend onderwerp. Daarom kunt u ze óf allemaal volgen, óf één interessant webinar uitzoeken. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Doet u mee?

Programma | Donderdag 4 maart

Martijn Haitink bespreekt een woning uit de periode 1950-1970. Dit webinar geeft u concrete tips om een begin te maken met het verduurzamen van uw woning. Denk aan no-regret-maatregelen. Ook gaan we in op enkele opvallende kenmerken van woningen uit de periode 1950-1970 en de vraag wat dat voor het verduurzamen van uw woning betekent. Denk bijvoorbeeld aan koudebruggen: deze komen veel voor in de naoorlogse woningbouw. Wat zijn dit? En wat betekent dit voor het isoleren van uw woning? En hoe moet u omgaan met de cultuurhistorische waarden in of aan uw woning?

Hoe laat begint het en wanneer is hij afgelopen?

  • Digitale inloop vanaf 19.45u, start 20.00.
  • Einde: 21.30 uur.

Aanmelden webinar