Webinar | Verduurzamen monumentale boerderij

Een historische woning verduurzamen kan lastig lijken. Hoe kun je zo’n woning isoleren? Wat is de beste oplossing om uw huis te verwarmen? En hoe houd je rekening met eventuele cultuurhistorische waarden?

De gemeente Apeldoorn organiseert vier webinars om u op weg te helpen. Aan de hand van concrete voorbeelden in de stad geven experts duurzaamheid en monumenten Martijn Haitink (Dijkoraad) en Benjo Zwarteveen (De Groene Grachten) praktische tips: van kierdichting tot raam- en muurisolatie. Alle webinars behandelen een verschillend onderwerp. Daarom kunt u ze óf allemaal volgen, óf één interessant webinar uitzoeken. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Doet u mee?

Programma | Dinsdag 2 maart

Martijn Haitink (Dijkoraad) bespreekt het verduurzamen van een kleine boerderij. We gaan in op enkele opvallende kenmerken van historische boerderijen en de vraag wat dat voor het verduurzamen van uw woning betekent. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een rieten kap? Kan je die zomaar isoleren of komt daar meer bij kijken? En hoe moet u omgaan met de cultuurhistorische waarden in of aan uw woning?

Hoe laat begint het en wanneer is hij afgelopen?

  • Digitale inloop vanaf 19.45u, start 20.00.
  • Einde: 21.30 uur.

Aanmelden webinar