Tip: Zin en onzin over waterstof

Waterstof: er wordt veel over gesproken. Volgens sommigen het ei van Columbus, volgens anderen een energiedrager met nog veel haken en ogen, zeker bij het gebruik in woonwijken. Op dinsdagavond 24 november organiseert de gemeente Apeldoorn een online themabijeenkomst over de toepassing van waterstof, als energiedrager in de gebouwde omgeving. Fans en sceptici gaan met elkaar in debat en proberen zin en onzin van elkaar te scheiden.

Programma

Datum: dinsdag 24 november
Tijd: 19:30 – 21:00 uur (digitale inloop vanaf 19:30 uur. Start programma om 19:45 uur)
Locatie: online deelname via internet. Meld je direct aan

Een online bijeenkomst

Vanwege de huidige situatie omtrent covid-19 wordt de bijeenkomst online gehouden. Via een computer of tablet kun je makkelijk actief deelnemen en online ook je vragen stellen of reageren op stellingen.

Waterstof als energiedrager

Waterstof: er wordt veel over gesproken. Volgens sommigen het ei van Columbus, volgens anderen een energiedrager met nog veel haken en ogen, zeker bij het gebruik in woonwijken. Is het wel of geen goede oplossing? Zijn er voorwaarden voor de inzet of is het een utopie? We laten beide geluiden horen tijdens een online bijeenkomst en proberen zo de zin en onzin van elkaar te scheiden.

Het programma

Vanaf 19.30 uur kun je inloggen en beeld en geluid testen. Om 19.45 uur opent gespreksleider Anja Wormeester de avond. Na een korte introductie schuiven verschillende gasten aan, die elk een eigen mening hebben over de kansen en beperkingen van waterstof. Zij zullen zichzelf en hun ideeën eerst kort presenteren. Daarna gaan zij met elkaar en met jou in gesprek. Ook vragen we je een aantal keer te reageren op stellingen. Om 21.00 uur sluiten we af en hopen we de zin en onzin van waterstof van elkaar te kunnen scheiden.

De gasten

 • Thijs ten Brinck: duurzaamheidsadviseur bij We-Boost Transitions en oprichter van WattisDuurzaam.nl
  Thijs is een aanjager van duurzame groei en circulariteit. Actief in de energiesector, infra en mobiliteit. Kritisch volger en initiator van het waterstofdebat.
 • Marco Bijkerk: Freelance business developer energieproducten bij Bynex en schrijver van ‘Help, de energietransitie’
  Marco is betrokken bij diverse pilots met waterstofketels. Hij heeft uitgesproken ideeën over de energietransitie en ziet waterstof als noodzaak in de woningverduurzaming.
 • Sjoerd Delnooz, unit manager Piping Systems & Materials bij KIWA
  Sjoerd ziet veel potentie in waterstof en werkt aan het wegnemen van belemmeringen voor het toepassen van waterstof om zo de energietransitie te verbeteren en versnellen.
 • Lianda Sjerps, manager bij RcPanels en programmamanager Strategisch Wijkoverleg bij Stroomversnelling
  Lianda heeft brede en langjarige ervaring met innovatie en strategische advisering over energietransitie in de gebouwde omgeving en volgt de ontwikkelingen met een kritische blik.

Van harte aanbevolen omdat we ook in De Parken kijken naar de toepassing van waterstof.

Ik geef me op! Duurzame Parken