De Parken: Presentatie adviesrapport Witteveen+Bos

Op 17 november presenteert Witteveen + Bos in een webinar zijn advies voor toekomstige alternatieven voor aardgas in de Parken. Dat advies is tot stand gekomen met de input van betrokken buurtbewoners. Het advies is heel concreet, maar het mooiste ervan is dat Witteveen + Bos ook een heldere weg ernaartoe schetst – inclusief maatregelen die bewoners nu al kunnen nemen. Sjoerd Janse van Witteveen + Bos vertelt er meer over.

Inzetten op maatwerk

Sjoerd Janse, inwoner van Apeldoorn en Energie Consultant van Witteveen+Bos, was nauw betrokken bij project De Parken. Hij vond het van meet af aan een plezier om juist met deze wijk aan de slag te gaan. Sjoerd: “de Parken was voor ons écht een uitdaging. Door de verscheidenheid aan huizen zie je dat de warmtevoorziening overal anders is. Dat betekent dat we hebben moeten inzetten op maatwerk. Daarom is de Warmtewijzer er ook gekomen. Daarmee kon elke bewoner voor zijn/haar specifieke situatie zien wat de keuze voor één van de alternatieven voor aardgas concreet zou betekenen.”

Een echte samenwerking

Sjoerd is vooral tevreden over specifieke punten: ”Ons advies is concreet. Niet alleen over de uiteindelijke oplossingen, maar ook over de tussenstappen die bewoners daarbij al kunnen nemen zonder dat er sprake is van desinvesteringen. En het rapport is transparant: onzekerheden worden óók geduid. In onze optiek zijn dat belangrijke factoren om Parkenbewoners te ondersteunen bij het maken hun definitieve keuze. En over bewoners gesproken: we waren blij verrast met de actieve opstelling van de bewoners van de Parken: ze hebben vanuit verschillende invalshoeken ideeën ingebracht, ze hebben meegedacht en feedback gegeven. Voor ons voelde het als een echte samenwerking. En dat is een mooi uitgangspunt voor een gedragen oplossing.”

Uiteraard kunnen er ook vragen worden gesteld. Het webinar wordt om ca. 21.00 uur afgesloten.

Programma

20.00 uur: aanvang Presentatie adviesrapport Witteveen+Bos
21.15 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen
21.30 uur: afsluiting

Heel eenvoudig – voor iedereen

Ook voor wie online bijeenkomsten niet gewend is, blijken de webinars goed te doen. We helpen je er graag bij.

Aanmelden webinar De Parken